Slatki servis

Slatki servis je program podrške djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1 koji smo u suradnji sa stručnim suradnicima pokrenuli krajem 2016. godine, odnosno početkom 2017. godine . Volonteri koje regrutiramo s pažnjom prvo prolaze (obveznu) edukaciju koja ih priprema za kvalitetan rad i odnos s djetetom, s članovima obitelji te moguće s djelatnicima u školama i vrtićima.

Za korisnike prijave primamo kontinuirano
Za volontere primamo prijave uz informaciju da sljedeći ciklus priprema planiramo u listopadu/studenom.
Stranica udruge 3L za potrebe projekta Slatki servis izrađena je uz financijsku podršku Grada Zagreba. Objavljeni sadržaj u isključivoj je odgovornosti 3L i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati odrazom stajališta Grada Zagreba.  
Program Slatki servis sufinancira Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb. Sav objavljeni sadržaj u isključivoj je odgovornosti udruge 3L i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati odrazom stajališta Ministarstva zdravstva i/ili Grada Zagreba.

Priprema za volontiranje

S iskustvom od tri školske godine i temeljem povratnih informacija naših korisnika i volontera, ove 2019/2020 godine testirat ćemo novi koncept organizacije usluge individualne podrške. Regrutirani volonteri i nadalje počinju s pružanjem podrške nakon prolaska svih planiranih edukacija – koje od ove godine također planiramo prilagoditi. Svaki od regrutiranih volontera stavit će se na raspolaganje min 2h tjedno u nekom većem okviru sati. Prema izboru volontera to može biti i mnogo više sati, a posebno ćemo imati i popis volontera ako i tko želi i može putovati u pratnji djetetu na terenskoj nastavi ili izletima. Svi korisnici, sve uključene obitelji djece oboljele od dijabetesa tipa 1, imat će pristup tablici i mogu prema potrebi kontaktirati bilo kojeg od volontera koji su na raspolaganju. Dodatno, obitelji mogu zatražiti i druge termine u koje će volonteri imati uvid i prema mogućnostima odgovoriti. Uz navedeno, ostavljamo i nadalje mogućnost individualnih dogovora volonter/obitelj. Vjerujemo da ćemo ovom promjenom koncepta dati više fleksibilnosti i volonterima i obiteljima. Također, nećemo biti ograničeni u broju korisnika, odnosno volontera.

Volonteri

Od ove školske godine (eksperiment :)) volonteri pružaju individualnu podršku minimalno 2h tjedno, odnosno više po svom izboru. Korisnike potičemo na maksimalno korištenje usluge Slatkog servisa, ispunjavanje potreba djeteta i roditelja, odnosno potičemo na davanje mogućnosti volonterima za ispunjavanje osobnih ciljeva kroz volontiranje – no za korisnike nema obveza u vidu broja sati, niti u minimumu niti maksimumu.

Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb

+385 91 5842969