SLATKI SERVIS – SPREMNI ZA PROVEDBU!

Završili smo s pripremnim dijelom projekta Slatki servis i spremni smo za provedbu. 🙂

U prva dva vikenda u veljači i u subotu 18.2. održane su edukacije i za volontere i roditelje, a u utorak 21.2. održan je i prvi susret podrške za volontere i uparivanje volontera s djecom putem portfolia. Portfolia djece izradili smo prema inicijalnim razgovorima s roditeljima i djecom, a roditelji su pripremili i nacrte Opsega podrške kojima daju individualne upute i suglasnosti volonterima.

Uz stručnu podršku svakom volonteru dodjelili smo jedno dijete. Glavni kriterij bilo je prioritetno vrijeme potrebne podrške djetetu i slobodno vrijeme volontera (ujutro, popodne, vikend), a zatim i vještine i osobine volontera u odnosu na vještine i osobine djeteta i obitelji. Preklapanje naravno nije idelano i Opseg podrške u narednom razdoblju potrebno je finalizirati individualnim dogovorom obitelji s volonterom – prema potrebi ga dopuniti i definirati okvir podrške od 20 sati mjesečno. Pritom se 20 sati mjesečno odnosi na boravak s djetetom (osim iznimno, u slučaju dugog putovanja do mjesta podrške kada će se moguće računati i dio vremena potovanja).

Volontere smo uputili da se jave obiteljima, a obitelji obavijestili da narednih dana očekuju poziv volontera te da osmisle prvi susret kako bi imali mogućnost u miru razgovarati i ostvariti kvalitetan prvi kontakt s djetetom.

Podrška je ovim projektom planirana tijekom školske godine s nastavkom u rujnu, odnosno i tijekom iduće školske godine (zbog manjka sredstava za provedbu još jednog pripremnog ciklusa). Krajem ove školske godine, odnosno početkom iduće očekujemo mnogo promjena pa tako i ponovno uparivanje početkom iduće školske godine.U slučaju smanjenja broja volontera (selidba ili sl.) kriterij odabira obitelji i djece ostaje redosljed prijava – predaje Zahtjeva.

Sve informacije o projektu Slatki servis te Brošuru o projektu pronađite ovdje

U pripremnoj fazi projekt je temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja financijski podržao Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Provedbu programa sufinancira Ministarstvo zdravstva temeljem Natječaja za prijavu trogodišnjih programa udruga iz područja psihosocijalne potpore.

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TEI ove godine nastavljamo s podrškom malim i nešto većim “slatkišima” u okviru programa Slatki servis. U novoj organizacijskoj shemi volonteri upisuju svoje slobodne sate, a roditelji bilo kojeg od slobodnih aktivnih...

Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb

+385 91 5842969