SLATKI SERVIS – PRIPREME SU PRI KRAJU

Približava se vrijeme odabira volontera i uključivanja korisnika u projekt Slatki servis do rujna 2018. godine (osim ako ne uspijemo ostvariti razliku sredstava koja će omogućiti provedbu projekta u cijelosti prema planu pa ćemo regrutaciju i edukaciju ponoviti u rujnu 2017. godine). Prva edukacija za volontere je 4. veljače, a za roditelje 12. veljače 2017. godine. Edukacije smo organizirali vikendom od 9 sati, subotama u učionici OŠ Tituš Brezovački u Španskom, nedjeljama u prostoru udruge IDEM u Ilici 48 u dvorištu.

Do ovoga trenutka održali smo uvodni susret s kandidatima za volontiranje u dva termina. Hvala svima na interesu, dolasku, prilici za upoznavanje, međusobno i s projektom. Ovaj petak od 18 sati, isto u OŠ Tituš Brezovački u Španskom, i alternativno u individualno dogovorenom terminu, organiziramo psihološku procjenu kandidata. Testiranje je grupno i traje oko sat vremena.

 

Kako je bilo i za očekivati za ovako vrijedan no ozbiljan i dugoročan projekt, od velikog broja inicijalnih prijava sada smo već ostali na otprilike pola od toga broja , odnosno ozbiljnih kandidata za pružanje individualne podrške u ovom trenutku ima sedamnaest. Od navedenog broja neki se nisu u mogućnosti obvezati za pružanje podrške i sljedeće školske godine (završetak studiranja, završetak stažiranja, ERASMUS projekt za što očekuju rezultate i sl.). Prijave (ozbiljne) primamo stoga i dalje, do 29.1. u ponoć. 🙂

Broj prijava korisnika, s druge strane, povećava se. Prijave korisnika pak ne idu očekivanom brzinom. Do ovoga trenutka primili smo jedanaest Zahtjeva za uključivanje. Budući da smo projektom predvidjeli uključivanje deset do dvadeset djece i da nas čeka još nekoliko koraka prije prve edukacije molimo sve zainteresirane obitelji da se što prije odluče i pošalju Zahtjev. Mi ćemo se povratno javiti s uputama za dalje.

Zahvaljujemo se ovim putem HRT-u na mogućnosti predstavljanja projekta Slatki servis, odnosno pozivanju roditelja i potencijalnih volontera za uključivanje u projekt. U petak 20. siječnja gostovali smo u emisiji Hrvatska uživo.U subotu 21. siječnja oko 8:45 sati emitiran je prilog u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Zahvaljujemo se i djeci, roditeljima, dr. Marini Grubić koji su sudjelovali na snimanju te udruzi IDEM što su nas ugostili za potrebe snimanja reportaže za DJH.

 

Na kraju ponovno prilažemo plan edukacija i za volontere i roditelje. Provjerite i već sada rezervirajte navedene termine!

U nedjelju 12. veljače organiziramo edukaciju roditelja – dijabetes tipa 1 iz životnog iskustva – za volontere pa pozivamo sve zainteresirane roditelje i druge osobe s osobnim iskustvom oboljenja od dijabetesa tipa 1 za dijeljenje svog iskustva i/ili praktičnih vještina da nam se jave.

RasporedEdukacija_NOVO_25-1-2017 pdf

 

Sve informacije o projektu Slatki servis, Brošuru o projektu, Zahtjev i Upute za uključenje kao i oglase za volontere pronađite ovdje. Za sve ostalo smo tu. Pišite ili zovite po potrebi!

 

U pripremnoj fazi projekt je temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja financijski podržao Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Provedbu programa sufinancira Ministarstvo zdravstva temeljem Natječaja za prijavu trogodišnjih programa udruga iz područja psihosocijalne potpore.

 

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TEI ove godine nastavljamo s podrškom malim i nešto većim “slatkišima” u okviru programa Slatki servis. U novoj organizacijskoj shemi volonteri upisuju svoje slobodne sate, a roditelji bilo kojeg od slobodnih aktivnih...

Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb

+385 91 5842969