SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

I ove godine nastavljamo s podrškom malim i nešto većim “slatkišima” u okviru programa Slatki servis. U novoj organizacijskoj shemi volonteri upisuju svoje slobodne sate, a roditelji bilo kojeg od slobodnih aktivnih volontera po potrebi kontaktira i dalje individualno dogovara tip i vrijeme podrške. Tako kontinuirano imamo priliku kao korisnike uključiti i nove obitelji što je moguće i najveća prednost nove sheme. U proteklom razdoblju uključili smo jednu novu obitelj, novooboljelo dijete.
Ove godine imamo i neke iznimno angažirane volontere koji su osim za pružanje individualne podrške motivirani i za držanje edukativnih radionica i druge zajedničke aktivnosti. Tako su u proteklom razdoblju naši korisnici i volonteri imali ponovno priliku družiti se na radionici gdje su kroz kemijske pokuse upoznavali pojmove kiselo, neutralno i lužnato, faktore koji u našem organizmima ili u tlu znače zdravlje ili bolest. A na Valentinovo su imali priliku gledati Čarolije u kemiji na Kemijskom odsjeku PMF-a te dobiti diplome Mladih kemičara.
Naši volonteri voljeli bi pružiti i mnogo više te i ovom prilikom pozivamo korisnike da maksimalno koriste ponuđenu podršku.
U siječnju su naše volonterke imale priliku i omogućiti petogodišnjoj djevojčici boravak u Gradu mladih. Podrška kroz 24 sata pruža volonterima priliku za iskustvo, upoznati sve strane života s dijabetesom, a djeci omogućiti integraciju i sigurnost .
Evo malih izvještaja, od mame i naših volonterki:
“Sve je bilo odlično, a M. prezadovoljna.
Volonterke su se super snašle, jedna po danu, druga po noći.
Šećeri su bili OK, korigirale su i visoke i niske.
Da nije bilo njih, ona ne bi išla.
Hvala za sve.”
“ 21. i 22. siječnja pružale smo podršku petogodišnjoj djevojčici koja je u sklopu svoje vrtićke skupine boravila u Gradu mladih u Dubravi. Šumski detektivi, proslave rođendana, razni kvizovi o zdravlju i zaštiti, logorska vatra, posjet jezeru, šumsko kino… samo su neke od raznih aktivnosti u kojima smo zajednički sudjelovale. Podršku smo pružale u smislu pratnje na dnevne aktivnosti te pratnje tijekom noći na spavanju u kompleksu Grada. Uz puno zabave, smijeha, ali i puno novih saznanja sve je i ovaj put prošlo u najboljem mogućem redu, kako za djevojčicu, tako i za nas.

A imam oi novu članicu našeg organizacijskog tima. Diana dobro došla!

Kao i uvijek prilažemo i nekoliko fotografija:

Provedbu programa sufinancira Ministarstvo zdravstva temeljem Natječaja za prijavu trogodišnjih programa udruga iz područja psihosocijalne potpore i Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja.

Programu su pružili potporu i Abbott Laboratories, Roche i Ljekarne Dvoržak.

DAN DIJABETESA 2019.

DAN DIJABETESA 2019.

SLATKI SERVIS – ČETVRTI CIKLUS EDUKACIJA ZAVRŠIO, I NOVE VOLONTERKE SPREMNE ZA PRUŽANJE PODRŠKE OBITELJIMADan dijabetesa obilježava se 14. studenog. I ove godine tema je OBITELJ. Što bi roditelji i oboljela djeca željeli da znate… Dijabetes tip 1...

Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb

+385 91 5842969