SLATKI SERVIS – KRENULI SMO S EDUKACIJAMA

I krenuli smo s edukacijama za volontere. Edukacije smo organizirali u dva vikenda plus još jedna edukacija treću subotu da bi osigurali što veću polaznost, odnosno da bi volonterima omogućili lakše organiziranje slobodnog vremena u smislu da se termini ne razvlače i kroz tjedan i više vikenda. Edukacije su tako intenzivne i stoga malo naporne, ali zato je između dva seta vikend edukacija odmor od pet radnih dana kada će se gomile informacija i dojmova s vježbi malo slegnuti. No ni ne očekuje se od naših dragih volontera u ovom trenutku već uključenih u projekt da sve svladaju tijekom nekoliko dana edukacije. To je tek baza na kojoj će znanje graditi kroz iskustvo. Zato smo sve edukatore zamolili i materijale koji će volonterima omogućiti ponavljanje, prisjećanje tema o kojima se govorilo tijekom edukacije i male testiće za samoprovjeru.

U subotu su se edukacije održavale u učionici br. 39 OŠ Tituš Brezovački u Španskom, a u nedjelju u prostorijama udruge Idem u Ilici 48. Zbog već postojeće organizacije u školi, edukacije se subotama odvijaju u vremenu od 9 sati do 14 sati dok se jučerašnji niz edukacija održavao od 9 sati do čak 18:30 sati. U subotu smo se okrijepili voćem, orašastim plodovima i izvorskom vodom, a obzirom na zahtijevnost, u nedjelju smo za volontere organizirali topli obrok. Friško kuhane i pečene super ukusne veganske obroke dostavili su nam iz Malog vrta s Malešnice. Hvala svima na suradnji!

Hvala i Index.hr na podršci objavom Poziva obiteljima djece oboljele od dijabetesa tipa 1 na području Zagreba i okolice!

U subotu se s volonterima opet vidimo u Španskom, a u nedjelju u prostorijama udruge Idem. Vidimo se nešto prije 9h.

2.2. i 3.2., četvrtak i petak u učionici broj 38 u OŠ Tituš Brezovački, od 18 sati do oko 20 sati  organizirali smo i inicijalne razgovore s obiteljima koji su se uključili u projekt, a čeka nas i još jedan termin za one koji tada nisu uspjeli doći. Nakon inicijalnih razgovora kreiramo portfolia djece kako bi ih u najljepšem svjetlu predstavili volonterima.

Na kraju, kao podsjetnik, ponovno prilažemo plan edukacija i za volontere i roditelje.

U nedjelju 12. veljače organiziramo edukaciju roditelja – dijabetes tipa 1 iz životnog iskustva – za volontere pa pozivamo sve zainteresirane roditelje i druge osobe s osobnim iskustvom oboljenja od dijabetesa tipa 1 za dijeljenje svog iskustva i/ili praktičnih vještina da nam se jave.

RasporedEdukacija_NOVO_25-1-2017 pdf

Sve informacije o projektu Slatki servis te Brošuru o projektu pronađite ovdje

U pripremnoj fazi projekt je temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja financijski podržao Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Provedbu programa sufinancira Ministarstvo zdravstva temeljem Natječaja za prijavu trogodišnjih programa udruga iz područja psihosocijalne potpore.

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TEI ove godine nastavljamo s podrškom malim i nešto većim “slatkišima” u okviru programa Slatki servis. U novoj organizacijskoj shemi volonteri upisuju svoje slobodne sate, a roditelji bilo kojeg od slobodnih aktivnih...

Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb

+385 91 5842969