Prva projekcija filma Dječja posla eksluzivno samo za sudionike filma

Od ljeta 2014. pozivali smo vas na sudjelovanje u snimanju filma o dječjem dijabetesu. Zahvaljujući donaciji Novo Nordiska Hrvatska i suradnji s Fade In-om film smo snimili, a u petak 13. ožujka po prvi puta vidjeli su ga ekskluzivno sudionici filma. Dok čekamo odgovor HRT-a na upit o emitiranju istog, projekcije filma moći ćete vidjeti na organiziranim događanjima koje ćemo najavljivati na našoj stranici (da biste primali obavijesti kliknite na Prati, Follow).

Prije snimanja filma zadali smo si temeljne ciljeve, odnosno da film treba biti:

  • pozitivan
  • zanimljiv širokoj javnosti, ali i obiteljima djece oboljele od dijabetesa tipa 1,
  • film treba ostaviti dojam i prostor za razmišljanje, preispitivanje.

Željeli smo o ovoj “teškoj” temi govoriti na “lagani” način, pokazati temu dječjeg dijabetesa iz druge perspektive, djecu prikazati upravo djecom, čuti njihovu priču i priču promatrača. Cilj filma je propitivanje socijalnih tema povezanih s posebnim zdravstvenim potrebama djece oboljele od dijabetesa tipa 1, da informira, osvijesti, senzibilizira, destigmatizira i educira, a jedno je povezano s drugim. Mišljenja smo da smo u tome i uspjeli. Naravno, očekujemo s nestrpljenjem vaše povratne informacije.

Emil, Nikola, Marija i Bartol djeca su oboljela od dijabetesa tipa 1. U filmu ih upoznajemo u kućnoj atmosferi, na sportskim aktivnostima i u školi. Život s dijabetesom tipa 1 njima je svakodnevnica i ne predstavlja nikakve prepreke u ostvarenju snova. Emil želi biti vozač formule i trenira nanbudo, Nikola želi sam putovati u Egipat i Australiju i obožava breakdance. Marija želi biti balerina i plesati na staklenoj pozornici, a Bartol je odličan učenik i želi biti profesionalni nogometaš. Kontrola razine šećera u krvi njima je rutina. Oni nas educiraju. Treneri i učiteljica govore o izazovu rada s njima te što su naučili. Učiteljica kaže: “Bojimo se onoga što ne poznajemo”. Trener kaže: “Preuzeo sam rizik no sada to više nije rizik nego je gušt raditi s njim.”

Dječja posla, namjenski film

  • trajanje: 18:20 min
  • ideja: Zrinka Babić, 3L
  • produkcija Fade In, veljača 2015.
  • autor: Dražen Žerjav

U suradnji s Fade In-om film Dječja posla smo snimili tijekom siječnja i veljače 2015. godine.

I ovom prilikom hvala svima koji su omogućili nastanak ovoga filma.

Fotogalerija s prve eksluzivne projekcije 13.3.2015.

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TEI ove godine nastavljamo s podrškom malim i nešto većim “slatkišima” u okviru programa Slatki servis. U novoj organizacijskoj shemi volonteri upisuju svoje slobodne sate, a roditelji bilo kojeg od slobodnih aktivnih...

Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb

+385 91 5842969