Projekcija filma Dječja posla za DOV 2015

I ove godine pridružili smo se događanju Dani otvorenih vrata udruga. 29. svibnja od 18h družili smo se u knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića, Zapoljska 1, Peščenica, Zagreb uz projekciju filma Dječja posla. Prije projekcije Janja Maras predstavila je ukratko našu udrugu, a Zrinka Babić ukratko je predstavila ciljeve filma.

Dok su se glavni akteri filma igrali, razgovoru nakon projekcije filma pridružila se Larisa Koršić Buneta i Branka Levak, učiteljica koja je također sudjelovala u snimanju filma te podijelila s nama iskustva. Projekciji su prisustvovali roditelji te odgajateljica i zdravstvena voditeljica vrtića iz kvarta, vrtića koji polazi čak četvero djece oboljele od dijabetesa tipa 1. Razgovor je tekao spontano od teme do teme, od loših do odličnih iskustava, od jednostavnih do težih tema.

Kao zaključak druženja navodimo poruku odgajateljice: treba se fokusirati na vrijednosti koje sva djeca u vrtićkoj grupi uče boravkom djeteta oboljelog od dijabetesa tipa 1, uz promicanje zdrave prehrane i općenito navika zdravog načina života još važnija je tolerancija, prepoznavanje i uvažavanje različitosti, individualnih potreba…

Hvala još jednom svim suradnicima na filmu, hvala obitelji Babić Arbanas, obitelji Buneta i učiteljici Branki Levak što su volonterski prisustvovali događanju te svim prisutnima na aktivnoj razmjeni iskustava, razmišljanja, stavova, prijedloga… Do sljedeće prilike, širite informacije o filmu Dječja posla!

Ovom prilikom javno pozivamo vrtiće i škole na organiziranje projekcija filma Dječja posla za obitelji vrtićaraca i školaraca. Uz promicanje tolerancije, događanja mogu biti prilika za prikupljanje sredstava za snimanje edukacijskog filma za vrtiće i škole.

Citiramo objavu naše članice Kluba Slatki kao šećer:

Mijenjajmo ih!!!
Evo nakon devet mjeseci i naša škola, a i drugi sudionici oko nas počinju se mijenjati… To nam uveliko olakšava život.
Hvala ravnateljici škole, logopedinji, pedagogici i razrednici gđi Bukovac, koja je iskoristila sat razredne nastave i pustila film ‘Dječja posla’, da se malo o tome priča medju teenager-ima. Da dijabetičari nisu neki vanzemaljci nego ista ta djeca sa malo više potrebe za razumijevanjem. Ništa više.
U ovom periodi smo se izborili:
-za obroke na nastavi
-za pikanje na nastavi
-za toleranciju profesora zbog ponekih izlazaka sa nastave
-za razumijevanje razrednice da opravda prvi sat kada su nam bili jutarnji seceri preko 14
Itd…
Možda je ovo normalno u drugim zemljama, no kod nas se za ovo moralo izboriti.
Mada i dalje ne zeli jesti na nastavi, kao ni pikati se, sada barem imamo pravo izbora.
Hvala svima koji su nam pomogli!
Hvala vam svima, ostalim udrugama, posebno udruzi 3L, za film (hvala Zrinka Babić!).
Evo, škola je čak postavila i link za film

P.M.S.

Hvala Paša!

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TEI ove godine nastavljamo s podrškom malim i nešto većim “slatkišima” u okviru programa Slatki servis. U novoj organizacijskoj shemi volonteri upisuju svoje slobodne sate, a roditelji bilo kojeg od slobodnih aktivnih...

Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb

+385 91 5842969