Pomozite djeci s dijabetesom, volontirajte u “Slatkom servisu”!

Slatki servis volonterski je projekt podrške djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1 udruge 3L. U projekt je već uključeno 13 obitelji i u mogućnosti su uključiti nove korisnike. Da bi se projekt mogao nastaviti trebaju volontere iz Zagreba i okolice koji žele raditi s djecom. Sve drugo, edukacija, iskustvo, podrška i pokriće troškova osigurano je programom koji podržava i Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb. 

Udruga 3L može uključiti do 20 novih volontera, a edukacije koje će stručni suradnici održavati vikendima počinju već 14. listopada. Volonteri individualno djeci pružaju podršku oko 20 sati mjesečno, a vrijeme i mjesto podrške dogovara se s roditeljima. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska program su predstavili Zrinka Babić, voditeljica projekta, Matej Viher, pomoćnik u koordinaciji volontera i korisnici programa obitelj Muratović. 

U program je već uključena obitelj Muratović koja ima četvero djece od kojih troje boluju od dijabetesa tipa 1. Prema njihovim riječima djecu ostavljaju volonterki s punim povjerenjem jer su volonteri izabrani s pažnjom te educirani. Projekt im je od velike pomoći i omogućava djeci odlazak na slobodne aktivnosti bez brige o kontroli šećera u krvi. 

Cilj projekta je pokazati djeci i obiteljima da ima ljudi u zajednici koji im mogu i žele pružiti podršku, pomoći djeci u procesu preuzimanja kontrole da nisu stalno pod okriljem roditelja i da im vrate malo djetinjstva – da im pomognu pridržati mali dio tereta odgovornosti koji nose. Više informacija potražite na internetskoj stranici udruge.

https://magazin.hrt.hr/406960/udruga-za-skrb-djece-s-posebnim-s-posebnim-zdravstvenim-potrebama-trazi-volontere?jwsource=cl

Index.hr članci

Index.hr članci

Index.hr člancihttps://www.index.hr/magazin/clanak/pssss-obrati-paznju/2028225.aspx 4.10.2018. https://www.index.hr/magazin/clanak/jeste-li-dovoljno-hrabri-da-nekome-promijenite-zivot/998234.aspx 2.10.2017....

Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb

+385 91 5842969