Dojmovi s radionica…

Dobili smo odgovore kako primijeniti dobivena znanja u svakodnevnom životu, kako se nositi sa svakodnevnim tempom i stresom, kako složiti svaki novi dan u savršenu kompoziciju s dobro odabranom podjelom vlastite energije koja nam je neophodna u današnje doba.  Za mene su to najveća dobra ove radionice…

 

 

 

…Osobno sam svakodnevni doručak zamijenio kašastim sokovima od  voća i povrća te orašastih plodova. Vrlo lijepo iskustvo koje preporučam svakome…

…S veseljem sam išla na nanbudo radionice. Odlični ljudi, korisne vježbe, čista pozitiva

Sretna sam da sam mogla sudjelovati zajedno s mladima i djecom jer teško je naći mjesto i aktivnost gdje je to moguće. Dobro sam se razgibala, a najvažnije mi je da te vježbe, ukoliko malo pogriješim u izvedbi, ne mogu nanijeti štetu…

…Sve u svemu podigli smo sve svoje kapacitete na višu razinu, stekli novo iskustvo i nova poznanstva i prijatelje…

Projekt prevencije energijsko-terapijskim nanbudo tehnikama za obitelj, program podizanja razine životne energije i stres- menadžmenta u okviru programa Live Out Loud/Nanbudo kao zdrav način života koji smo u suradnji s Hrvatskim nanbudo savezom održali od rujna do prosinca 2015. godine podržao je HEP. U projekt je bilo uključeno pet volontera.

Dojmovi redovnih polaznika:

Radionice koje smo polazili protekla tri mjeseca bile su svrsishodne meni, a nadam se i ostalim polaznicima. Radili smo s vrhunskim trenerom Borisom i asistenticom Lanom, uz njihovo  maksimalno zalaganje, volju i trud da nam približe nešto novo i dosad nepoznato. Profesionalnim pristupom i organizacijom pružen nam je veći izazov, a time nam je bilo i veće zadovoljstvo u radu.

Vježbe su bile savršeno prilagođene svim polaznicima bez obzira na dob i vjerujem da je svatko pronašao svoj ritam rada. Upoznavanjem s tehnikama disanja i prekrasno opuštajućom japanskom gimnastikom, dobili smo priliku i za “mentalnu gimnastiku”.

Dobili smo odgovore kako primijeniti dobivena znanja u svakodnevnom životu, kako se nositi sa svakodnevnim tempom i stresom, kako složiti svaki novi dan u savršenu kompoziciju s dobro odabranom podjelom vlastite energije koja nam je neophodna u današnje doba.  Za mene su to najveća dobra ove radionice.

Spoznaje o novom načinu prehrane, pripremi i konzumaciji jela, bez obzira da li je za oboljele ili za nas koji smo za sada zdravi, otvorile su nam mogućnosti za nova razmišljanja o vlastitom zdravlju, kao i zdravlju naših obitelji i prijatelja. Cilj radionice je edukacija i preventiva, što je i postignuto kroz ovaj period.

Termini  i intenzitet održavanja, kao i organizacija samih radionica bila je jako dobra.

S iznimnim zadovoljstvom radujem se mogućem nastavku radionica zdravstveno usmjerene tjelovježbe u okviru programa Live Out Loud / Nanbudo kao zdrav način života.

Još jedno želim se zahvaliti na ugodnom druženju!

J.A. 

U osam termina radionica uče se tehnike vježbanja gimnastike nanbudoa. Vježbe su vrlo korisne za tijelo te pomažu pri postizanju psihofizičke ravnoteže. Nakon svake radionice osjećao sam se smireno i odmorno.

Na radionicama se može naučiti mnogo o japanskom načinu promišljanja o tome što tjelovježba omogućuje čovjekovu zdravlju. Radi se o posebnim vježbama koje oponašaju prirodne likove npr. val, vjetar, čaplja, zmaj itd. Ukupno se oponašajući prirodu izvodi deset likova. Radi se i na posebnim tehnikama vježbanja disanja. Radionice su vrlo zanimljive. Razgovara se i razmjenjuje iskustvo o zdravoj prehrani i zdravom načinu života. Isprobavaju se različiti proizvodi. Osobno sam svakodnevni doručak zamijenio kašastim sokovima od  voća i povrća te orašastih plodova.Vrlo lijepo iskustvo koje preporučam svakome.

U nadi da će se radionice ponoviti,

S.K.

S veseljem sam išla na nanbudo radionice. Odlični ljudi, korisne vježbe, čista pozitiva. Voditelj je krasan čovjek, visokomotiviran za rad s ljudima, vidi se da zna i voli svoj posao. Osvijestila sam mnogo toga vezano za svoje tijelo, a otkrio mi se i čitav novi svijet o kojem dotad nisam znala. Tri sata vježbanja jednostavno bi proletjela svaku subotu. Hvala organizatorima i sponzorima.

M.R.

Obzirom da sam baka, u malo zrelijim godinama, mislim da ove radionice doživljavam u drugačijem svijetlu od ostalih polaznika. Sretna sam da sam mogla sudjelovati zajedno s mladima i djecom jer teško je naći mjesto i aktivnost gdje je to moguće. Dobro sam se razgibala, a najvažnije mi je da te vježbe, ukoliko malo pogriješim u izvedbi, ne mogu nanijeti štetu, što je potvrdio instruktor. Moram priznati da sam uz ugodu, osjetila malu nelagodnost, jer nisam htjela ostale usporavati. Instruktor me uvjerio da ne moram brinuti, da nikoga ne usporavam i da slobodno radim vježbe u okviru svojih mogućnosti. Bilo je to ugodno i korisno iskorišteno vrijeme. Moram naglasiti da osim ekipe, posebnu pohvalu zaslužuje instruktor, koji osim što je bio profesionalan, predan, bio je i vrlo ugodna osoba. Voljela bih da nam se ponovno pruži prilika za to ugodno i zdravo druženje.

V.B.

Mi smo sudjelovali obiteljski, djeca, mi roditelji i baka. Dojmovi su jako pozitivni zbog izuzetno pozitivne atmosfere koja nas je pratila tijekom i poslije svih radionica. Pozitivna atmosfera razultat je izlaženja iz svakodnevnice, izvođenja vježbi, glazbe i razmjene energija među polaznicima svih generacija i voditeljima.

U početku zahtjevne vježbe vremenom postaju lake jer su prirodne tijelu. Kada postanu lake za praćenje, nekima prije, nekima kasnije, postaju savršena koreografija koja me najviše podsjeća na iskustvo suvremenog plesa zbog fluktuacije pokreta, pravilnog držanja, ravnoteže i izolacije mišićnih skupina. Tehnike koje smo izvodili na radionicama u skladu su s našim težnjama koje se svode na minimalni utrošak energije za maksimalnu dobit. Osjećali smo, i to osvješćivali, protok energije tijelom i učili smo njome upravljati. Učili smo i ponovno pravilno disati. Sve u svemu podigli smo sve svoje kapacitete na višu razinu, stekli novo iskustvo i nova poznanstva i prijatelje.

Nama odraslima vrijeme je prolazilo vrlo brzo i jedva smo čekali sljedeću nanbudo radionicu. Djeca nisu bila oduševljena u istoj mjeri jer je za djecu tri i pol sata vježbanja vrlo zahtjevno i neuobičajeno. Voditelji su radionice prilagodili i tom zahtjevu pa su se djeca nakon pada koncentracije odvajali od grupe odraslih i tjelovježbu pretvarali u igru. Uz malo usmjeravanja i motiviranja nas roditelja i djeca su s veseljem naučila sve vježbe i dojmovi nakon svake radionice bili su sveukupno pozitivni.

Nadamo se nastavku programa, novim vježbama i usavršavanju naučenih, a do tada uz video podsjetnike vježbamo kod kuće. Hvala svima koji su sudjelovali na radionicama i na donaciji koja je omogućila provođenje projekta.

Z.B.

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TE

SLATKI SERVIS – POČETAK 2020TEI ove godine nastavljamo s podrškom malim i nešto većim “slatkišima” u okviru programa Slatki servis. U novoj organizacijskoj shemi volonteri upisuju svoje slobodne sate, a roditelji bilo kojeg od slobodnih aktivnih...

Slavka Batušića 11, 10090 Zagreb

+385 91 5842969